Politie Peru onderschept 2200 kilo cocaïne met bestemming Rotterdam

De politie in Peru heeft vlakbij de haven van Callao 2200 kilo cocaïne onderschept in een container. De container zou van de grootste haven van Peru verscheept worden naar Rotterdam.

De drugs was opgelost in vloeistof en zat in blikjes asperges. De Peruaanse opsporingsdienst heeft zeven Peruanen gearresteerd en vaardigde een arrestatiebevel uit tegen twee Albanezen.

Volgens César Echevarría, de chef van de Peruaanse antidrugs-opsporingsdienst, zijn de twee gezochte Albanezen de leiders van een crimineel netwerk dat drugs van Peru naar Nederland smokkelt. Dat zei hij tegen het Franse persbureau AFP. De bende zou vertakkingen hebben in Colombia, Ecuador en Albanië.

De Albanezen waren in Peru om de drugshandel te coördineren voor de Albanese maffia en om het vervoer van de drugs naar Nederland te regelen. De bedoeling was om de partij coke af te rekenen in bitcoin, zei Echevarría.

De politie in Peru heeft dit jaar al 35 duizend kilo drugs onderschept. Peru is met een productie van volgens de officiële cijfers 400 duizend kilo per jaar een van de grootste cocaïneproducenten ter wereld.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Lijpe albanezen gaan alles overnemen. Stil bezig, ze vallen niet op. Slimmer bezig dan mocros

Mark

Nou echt rustig houden Albanezen zich ook niet. Zie dit https://crimevandaag.nl/albanees-erion-hasanbelliu-zwaargewond-na-schietpartij-brussel/

Said

Wat slimmer dan mocro’s? Bij ons in België barst het van de rijke mocro’s die nooit geweld gebruiken en zakelijk blijven. Ze zijn onder de radar en stinkend rijk. Vooral in Nederland zijn ze stom bezig met onnodig geweld terwijl ze samen genoeg konden verdienen ipv elkaar dood te schieten en haat te zaaien.