Hof legt familie Martien R. hogere straffen op

Het hof heeft in het hoger beroep in de zaak tegen de familie van Martien R. hogere straffen opgelegd dan in eerste aanleg. De straf van Martien R. zelf bleef gehandhaafd. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Martien R. werd in 2021 door de rechtbank veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf in de Brabantse zaak. Die straf handhaaft het hof in hoger beroep. Dat bericht het Brabants Dagblad vandaag op haar website. Ook voor het hof is Martien R. de ‘onbetwiste leider van een criminele organisatie, met een sterk familiaal karakter, gericht op de grootschalige handel in drugs en wapens’. Hij wordt opnieuw veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf. De hoogst mogelijke straf voor dit soort delicten.

De andere verdachten kregen bijna in alle gevallen zwaardere straffen opgelegd. Zo werden zoon Anton R. en schoonzoon Bart H. veroordeeld tot 10 jaar cel, waar de rechtbank nog tot 8 jaar kwam. Arnold M., die door justitie wordt gezien als de naaste adjudant van de leider, verdwijnt 12 jaar achter de tralies. Bij hem kwam de rechtbank nog tot een vonnis van 10 jaar.

Toon R., de neef van Martien die het langst uit handen van justitie wist te blijven, is conform de eis veroordeeld tot 10 jaar en 8 maanden, tekent de Brabantse krant op.

Bij een grootschalige inval in november 2019 werd in een ondergrondse ruimtes achter het kamp van de familie onder meer 115 kilo wiet, 54 kilo amfetamine (speed), 280.000 xtc-pillen, 180 kilo mdma-kristallen en 3,7 kilo crystal meth aangetroffen. Ook zou de groep verantwoordelijk zijn voor twee grote cocaïnetransporten van respectievelijk 1561 en 315 kilo naar de haven van Antwerpen.

De politie confronteerde de verdachten tijdens de zaak met afgeluisterde gesprekken en camerabeelden. In de schuur die door de familie als veilig terrein werd beschouwd waren microfoontjes en kleine camera’s geïnstalleerd. Ook in de auto van Martien R. was afluisterapparatuur verstopt.

Eerder staakte Martien R. zijn verdediging bij de rechtbank, omdat hij vond dat de rechters belangrijke feiten in de zaak niet wilden onderzoeken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feyenoord

Goed werk van de politie moet ik toegeven. Lang geduld gehad om deze familie te pakken en uiteindelijk toch gelukt.

Anoniem

Jaloessie bedoel je, daarom liet de recherche niet los.

Rustig

Jaloers? waarop? Om die maffe merkkleding die ze dragen op die waggies die ze rijden bwhahahahah die mensen gaan gewoon avonds rustig slapen ze doen gewoon hun werk halen geluk uit kleine dingetjes in het leven. Niet iedereen kickt op het lege leven van matrialisme ..

Flinkje

Ik denk dat de recherche in dit geval wel deghelijk jaloers was op deze criminele familie.