Zwaargewonde na explosie woning Rotterdam

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt bij een ontploffing in een huis in Rotterdam-Spangen. Hij was de eerste uren na de explosie niet aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Het raam van een huis een kilometer verderop in Bospolder-Tussendijken werd op rond hetzelfde tijdstip geperforeerd door een kogelregen. De stoep lag bezaaid met kogelhulzen.

De politie meldt dat de ontploffing in het huis in Spangen aan het Piet Paaltjensplein ontstaan is nadat iemand rond 2.20 een explosief door de ruit gooide. De ruit ging aan diggelen en het explosief ontplofte binnen. Uit voorzorg ontruimde de politie de omliggende woningen. Buren stonden daardoor midden in de nacht in pyjama op straat. De politie heeft een mobiele camera in de wijk geplaatst om herhaling te voorkomen en houdt de buurt onder verscherpt toezicht.

In de aangrenzende wijk Bospolder-Tussendijken in de Jan Kobellstraat werd rond hetzelfde tijdstip een woonhuis onder vuur genomen. Niemand raakte daarbij gewond. In een van de ruiten zitten zeven kogelgaten. Ook in de muur zitten kogelgaten. De stoep lag bezaaid met kogelhulzen.

De politie onderzoekt of er verbanden zijn. Er is nog niemand aangehouden.