Zeven medewerkers Schiphol opgepakt voor drugssmokkel Azië

Zeven medewerkers van bedrijven op Schiphol zijn opgepakt voor drugssmokkel via het vliegveld. Ze zouden hebben geholpen bij het transport van harddrugs naar Azië.

Volgens de Marechaussee zijn de aanhoudingen het resultaat van onderzoek na de ontdekking van zendingen ‘harddrugs’ door lokale autoriteiten in landen in Azië in juni 2023. Mogelijk gaat het om cocaïne die vanuit Schiphol is verscheept of in transit was.

De drugs werden aangetroffen in dozen in het laadruim van vliegtuigen afkomstig van Schiphol, met een gewicht van enkele tientallen kilo’s per zending. Deze vondsten leidden tot het opstarten van het opsporingsonderzoek. In totaal zijn vijf zendingen onderschept: vier in Azië en één in oktober op Schiphol zelf.

De Kmar ziet voor de verdachten een rolverdeling in het smokkelproces, variërend van het vervoeren van de drugs naar de luchthaven tot aan het faciliteren van het plaatsen van de drugs in het laadruim van de vliegtuigen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem. Er zijn nog meer verdachten in beeld in het onderzoek.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Demy

Ik zou maar beter op de havens focussen, daar wordt het meest gesmokkeld.

Joost mag het weten..

Word tijd dat ze die weed handel vanuit Californië en Canada gaan stoppen, nul controles -> containers vol!!!!
Met als gevolg dat ze nu de Europese markt beheersen met hun goeie kwaliteit spullen. Had Nederland kunnen zijn meer als 5 miljard per jaar aan accijns pakt de staat Californië alleen al!!
Maar goed hopelijk komt er iets in beweging met verdiende geld kun je zorg, veiligheid of onderwijs goed stimuleren (just saying)