Zes jaar cel voor twee mannen vanwege medeplegen moord op Anis B.

De rechtbank in Amsterdam heeft een 21-jarige en 22-jarige man veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een moordaanslag op Anis B. De twee probeerden op 12 mei 2021 een peilbaken te plakken onder de auto van B. Vier dagen later werd zijn vriendin Ayla Mintjes in de Maassluisstraat in Amsterdam-Slotervaart doodgeschoten toen ze als bestuurster naast B. in de auto zat.

De strafeisen waren acht jaar, maar vallen lager uit omdat beide mannen zijn vrijgesproken van het voorbereiden van de moord op Mintjes, die tijdens de schietpartij bij haar vriend in de auto zat.

De poging om de gps-tracker onder de auto te plakken mislukte omdat de 21-jarige Sivinho R. uit Amsterdam en de 22-jaroge Levert K. uit Hoorn bij de inbraakpoging in de parkeergarage aan de Maassluisstraat op heterdaad werden betrapt.

Volgens het OM hebben de twee mannen Ayla Mintjes op 9 mei 2021 geobserveerd bij een zonnestudio in Diemen waar zij werkte. Ze deden dat in hun zoektocht naar Anis B. Zij had dat toen in de gaten en noteerde het kenteken.