‘Zakenman Alex R., doelwit vergisontvoering, heeft crimineel verleden’

Alex R., de 59-jarige zakenman uit Alblasserdam die doelwit was van een ontvoering, zou zelf ook een crimineel zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De zakenman wordt al sinds augustus 2021 geregeld geïntimideerd door een groep criminelen. De groep dachten hem te hebben ontvoerd, maar het bleek om de verkeerde persoon te gaan. Verschillende bedrijfspanden gelinkt aan hem zijn in brand gestoken. Alex R. en zijn naasten ontvingen kort daarna dreigbrieven en er werden explosieven geplaatst bij woningen. Eén daarvan ging ook daadwerkelijk af en één woning werd beschoten.

Lang werd gedacht dat het werkelijke doelwit Alex R. een keurige zakenman zou zijn. Nu blijkt dat hij al langer actief is in het criminele milieu. Zo is hij in de jaren ’90 al eens ontvoerd na een conflict. Ook heeft hij in een Duitse cel gezeten nadat hij werd gepakt toen hij een kleine hoeveelheid softdrugs probeerde te smokkelen.

Justitie koppelde Alex R. en de vergis-ontvoering al snel aan een lading onderschepte cocaïne in de haven van Antwerpen op 28 juli vorig jaar. Het zou gaan om 1899 kilo drugs. Criminelen zijn ervan overtuigd dat hij drugs zou hebben gestolen en niet dat de drugs in beslag is genomen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

In beslag genomen, nee gestolen, in beslag genomen, nee gestolen. Hebben we dat niet eerder gezien?

Feyenoord

Wie twijfelde daar nog aan