“Woningoverval” blijkt huurmoord op echtgenoot. Daders veroordeeld

De rechtbank Den Haag heeft een 40-jarige vrouw en twee Franse mannen van 25 en 33 jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de moord op Mimoun Bergoual.

Het slachtoffer werd op 29 december 2020 in Oud Ade, bij Leiden, om het leven gebracht. De vrouw heeft 19 jaar en 9 maanden cel gekregen.

De twee Franse mannen hebben gevangenisstraffen van 19 jaar en 6 maanden en 18 jaar en 6 maanden. Een 50-jarige Fransman is vrijgesproken. Een vijfde verdachte is niet voor de rechter gebracht. Ze werden in het voorjaar van 2021 gearresteerd.

Bergoual werd in de vroege ochtend van 29 december 2020 vermoord. De 40-jarige vrouw, de echtgenote van het slachtoffer, meldde zich op het politiebureau in Leiden en maakte melding van een woningoverval. Vervolgens werd door de politie het lichaam van Mimoun Bergoual aangetroffen in de woning in Oud Ade.

In het onderzoek kwam aan het licht dat de vrouw een verhouding had met een 25-jarige man. Met hem blijkt ze ruim een jaar lang via WhatsApp en per telefoon te hebben gesproken over manieren om haar echtgenoot om het leven te brengen. Daarbij hebben de twee op internet gezocht naar dodelijk gif, doodsoorzaken en onopgeloste moorden.

De vrouw heeft ook daadwerkelijk gif in huis gehaald. Nadat de vrouw en de 25-jarige man verschillende plannen hadden besproken, heeft de man uiteindelijk de 33-jarige man ingeschakeld om Bergoual te doden.

De 33-jarige Fransman is in de nacht van 28 op 29 december vanuit Frankrijk naar Oud Ade gereden. Hij en de 25-jarige Fransman stonden gedurende die nacht met prepaid telefoons met elkaar in verbinding, terwijl de vrouw de 25-jarige man voorzag van informatie vanuit de woning waar ze zich met haar echtgenoot bevond.

De vrouw heeft de huurmoordenaar binnengelaten in de woning. Vervolgens is Bergoual gewurgd of gesmoord. Hij werd liggend in zijn onderbroek achtergelaten in de slaapkamer.

Dit komt overeen met het plan dat de vrouw en de 25-jarige man hadden besproken in hun chatcontacten. Op basis van zoektermen op internet die zijn gebruikt door de vrouw, leidt de rechtbank af dat het haar en de 25-jarige man allemaal te doen is geweest om de niet geringe erfenis van Bergoual, die onder meer onroerend goed bezat in Leiden.
Medeplegen moord

De rechtbank vindt alle drie verdachten schuldig aan het medeplegen van moord. Hun handelen getuigt van kille en nietsontziende berekening, aldus de rechtbank.

De vrouw heeft bovendien het onderzoek gefrustreerd door wisselende verklaringen af te leggen en door sporen te wissen.

De vrijgesproken 50-jarige man heeft een 33-jarige buurman in zijn auto naar Oud Ade gereden en is na nog geen uur weer met hem teruggereden naar Frankrijk.

Het is de rechtbank niet gebleken dat hij iets te maken had met de dood van Bergoual of dat hij op de hoogte was van de plannen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marwan

Je blijft je steeds verbazen waar mensen toe in staat zijn uit hebzucht. Zielig voor die man, straf is veel te laag.

Anoniem

Triest dit

Escobar

Bah sommige vrouwen doen echt alles voor geld.

Rotje

Domme hebzuchtige kut plan. lekker bakken nu

Nick

Domme hebzuchtige actie. Terecht dat ze zwaar gestraft zijn.

Moes

Goed werk van politie kan niet anders zeggen, lekker ook die lange straffen.