Witwaszaak tegen familie ‘Bolle Jos’ uitgesteld

De witwaszaak tegen de familie van de internationaal gezochte ‘Bolle Jos’ is uitgesteld voor nader onderzoek. Dat bleek vrijdagmiddag in de zwaarbeveiligde zaal van de rechtbank in Rotterdam.

De verdenkingen tegen de familie van ‘Bolle Jos’ vloeien voort uit de meerdere onderzoeken naar de beruchte gezochte Jos Leijdekkers. De zaak draait vooral om grootschalige drugshandel en zwaar geweld.

Tijdens die onderzoeken en de jacht op Nederlands meest gezochte crimineel kwamen zijn vader Joseph, moeder Elisabeth en zus Liesbeth in beeld als bijvangst.

Zijn moeder en zus hebben volgens de officieren van justitie van 2018 tot 2023 in Dubai een woning in een luxe appartementencomplex en twee Bentleys witgewassen, plus geldbedragen van 22.345 en 28.480 euro. Zijn vader wordt ervan beschuldigd dat hij in januari 2023 twee exclusieve horloges heeft witgewassen, een Audemars Piguet en een Patek Philippe.

Bij de zus zijn twee valse identiteitsbewijzen en twee paspoorten gevonden. Ook zou ze acht designertassen van de merken Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en Chanel hebben witgewassen. Zijn moeder had in haar huis in Prinsenbeek twee horloges: Richard Mille en een Rolex. Ook die zijn volgens justitie met misdaadwinsten gekocht.

De familie Leijdekkers is volop afgeluisterd, ook in auto’s en woningen. Zijn moeder is volgens haar advocaat door de recherche benaderd met de boodschap dat haar leven gevaar liep. Zij gelooft dat niet, en de raadsman houdt het voor mogelijk dat de politie via een oneigenlijke weg informatie over Jos Leijdekkers probeerde los te peuteren.

Opvallend is dat de officieren van justitie die de witwaszaak doen, niets zeiden te weten van enige dreiging in de richting van de moeder en het aanspreken van haar door de politie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herman

Altijd weer die jaloerse sco. Focus op Jos ipv zijn fam die niks mee te maken hebben.