Waarschuwingsschoten bij arrestatie 14-jarige gewapende overvallers

De politie heeft zondag waarschuwingsschoten gelost bij de arrestatie van twee 14-jarige overvallers. De jongens pleegden een overval bij een winkel in Zaandam. De twee verdachten komen uit Zaandam en Assendelft.

De gewapende overval vond zondag rond 16.30 plaats op een winkel aan de Gedempte Gracht in Zaandam. Het tweetal bedreigde het aanwezige personeel en ging er vervolgens op een gestolen scooter met een buit vandoor.

Toen agenten de twee bij het station in Zaandam zagen rijden, werd de achtervolging ingezet. Daarbij kwamen de verdachten ten val, lieten de buit vallen en gingen er te voet vandoor.

Toen de verdachten door een sloot gingen werd een waarschuwingsschot gelost. Een agent ging in het water achter de verdachten aan. Andere agenten doorzochten de wijk.

Na nog een waarschuwingsschot gaf één van de verdachten zich over. De andere verdachte kon in een woonwijk worden aangehouden nadat opnieuw waarschuwingsschoten werden gelost.

De politie laat weten dat jongens van deze leeftijd werkelijk geen enkel besef wat dit voor de slachtoffers en de politie betekent.

De twee tieners uit Zaandam en Assendelft zitten vast voor verhoor en nader onderzoek.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin

14 jaar jong. Als dit mijn zoon was geweest had ik hem bij zijn oor gelsuerd de dag dat hij weer naar huis mag.

Feyenoord

Toen ik 14 jaar was, hield ik mij met heel andere dingen bezig

Anoniem

Zoals?

Feyenoord

Puberen, mastruberen, schoolfeestjes etc