Vijf verdachten gearresteerd voor moord in Spanje op Utrechter Ebrahim B. (Slager)

De politie in Spanje heeft vijf verdachten gearresteerd in verband met de moord op de Utrechtse drugshandelaar Ebrahim B. Twee mannen worden verdacht van de moord op Ebrahim, lidmaatschap van een criminele organisatie en verboden wapenbezit, de overige drie van medeplichtigheid.

Op 15 januari werd Ebrahim in de buurt van Cádiz geliquideerd. Hij gold in het drugsmilieu als vijand van Ridouan Taghi. Ebrahim werd in januari door zijn hoofd geschoten, waarna zijn lichaam in een andere auto in brand werd gestoken.

De verdachten zijn opgepakt in het Franse Chierry, en in de buurt van Málaga en Cádiz in Zuid-Spanje. De arrestatie was het resultaat van samenwerking tussen de Nederlandse, Franse en Spaanse politie via Europol.

De Spaanse Guardia Civil laat weten dat de verdachten vanuit Nederland naar Málaga gereisd. Daar hebben een auto gehuurd die gebruikt. Na de moord is de vluchtauto op een andere plek in Chiclana, nabij Cádiz, in brand gestoken.

Ebrahim B., die in het milieu ‘De Slager’ werd genoemd, was de aartsvijand van Ridouan Taghi. Ebrahim was de eerste die verklaarde tegen Taghi en zijn organisatie. Hij had enkele ‘kluisverklaringen’ afgelegd bij de politie, die pas mochten worden gebruikt door de opsporingsautoriteiten als hij kwam te overlijden.

In 2015 vertelde Ebrahim bij het Landelijk Parket over de grote rol van Taghi in de Nederlandse cocaïnehandel. De verklaringen van Ebrahim waren in het bezit van Taghi’s organisatie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Daar krijg je Ebrahim niet van terug. En eerlijk gezegd kan ik niet rouwen om deze man, hoor de slechtse verhalen over hem.

Hans B

Echt weer iets voor Nederland. Je loopt net weg bij de politie en je verklaring is al bij de vijand.