Vijf mannen gearresteerd die cocaïne zochten bij inbraak

In het havengebied van Vlissingen zijn zaterdagmorgen vroeg vijf mannen gearresteerd die bij een bedrijf zaten in te breken. De politie denkt dat de mannen in het bedrijf cocaïne weg wilden pakekn.

Rond 03.20 kreeg de politie een melding over een inbraak bij een bedrijf aan de Denemarkenweg in Ritthem, vlak naast de Vlissingse haven. Er was daar een alarm afgegaan. Meerdere eenheden van politie en Douane gingen ter plaatse.

Bij aankomst ontdekten de agenten sporen van een inbraak. De politie constateerde toen dat er enkele mannen probeerden te vluchten. Op het terrein en in de omgeving werden in totaal vijf mannen gearresteerd.

Een van de agenten loste een waarschuwingsschot. Bij de zoekactie werden ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet.

In de loods van het bedrijf stond een reeks tassen, gevuld met wit poeder, waarschijnlijk cocaïne. Die goederen zijn in beslag genomen en worden onderzocht. Het aangehouden mannen zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht.