Vijf aanhoudingen na onderzoek grootschalige wietkwekers

De politie heeft vorige week dinsdag 5000 hennepplanten gevonden na maanden onderzoek naar grootschalige hennepplantages. Er zijn vijf aanhoudingen verricht en een auto in beslag genomen.

Er vinden invallen plaats in woningen op het Literhof, het Dijkgraafplein en in Meer en Vaart. Daar werden in totaal vijf aanhoudingen verricht. Volgens de politie zijn twee van de aangehouden personen hoofdverdachte in de zaak. Bij één van de woningen trof de politie een BMW X5 aan. Die auto werd in beslag genomen.

De verdachten worden in verband gebracht met zes hennepkwekerijen (waarvan vijf in Amsterdam en één in Almere), die tussen november 2018 en 2022 werden opgerold. Ook tijdens de invallen van vorige week werden drie kwekerijen aangetroffen.

Bij invallen in Zwolle, Emmen en Kampen werden in totaal 5000 hennepplanten gevonden. Een grote vondst vergeleken met de zes andere plantages in Amsterdam en Almere, waar in totaal 1500 planten werden gevonden. In de kwekerij in Kampen vond de politie ook een vuurwapen.

Volgens de politie zijn hennepkwekerijen, die soms midden in een woonwijk staan ‘levensgevaarlijk’ en verdient de opsporing ervan ‘hoge prioriteit’: “voornamelijk vanwege het brand- en ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting of lekkage.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Richard

Zolang er vraag is blijft er aanbod.

Inbreker

Zonde mangg. Had het graag willen nakken als het tog in beslag word genomen whaha