Vier verdachten opgepakt voor ontvoering 15-jarige jongen in Amsterdam

De politie heeft woensdagochtend vier verdachten aangehouden in verband met de ontvoering van een 15-jarige jongen in Amsterdam.

De jongen werd op 10 januari op de Tweede Jan Steenstraat in De Pijp door drie mannen in een busje meegenomen. De ontvoerders probeerden vervolgens via de A27 aan de politie te ontkomen, maar dat lukte ze niet.

Ter hoogte van het dorp Groenekan werd het busje omsingeld door agenten en kon de jongen worden bevrijd. Die drie mannen werden toen door de politie aangehouden.

Woensdagochtend zijn daar dus vier aanhoudingen bijgekomen. Het gaat om een 41-jarige man uit Amsterdam en drie vrouwen van 28, 31 en 35 jaar oud. De verdachten komen uit Amsterdam en Amstelveen.

De vier zitten vast en zullen binnenkort worden verhoord. Het is nog onduidelijk waar de man en drie vrouwen van worden verdacht.

Vorige week dinsdag deelde de politie nog beelden van de ontvoering. Volgens de recherche waren er mogelijk meer mensen bij betrokken.

Op de beelden, gemaakt door bewakingscamera’s, waren drie personen te zien die op verschillende momenten van de dag de omgeving zouden hebben verkend. “We denken dat zij de omgeving in de gaten hielden en te linken zijn aan de drie ontvoerders”, zei politiewoordvoerder Marijke Stor toen.

“Het lijkt er op dat niet zomaar een willekeurig slachtoffer van de straat is geplukt”, aldus Stor. “Het meest waarschijnlijke scenario is dat een conflict zo geëscaleerd is dat het voor een aantal mensen reden genoeg was om de jongen te ontvoeren.”

De politie sluit de aanhouding van meer verdachten niet uit.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin

Goed werk van de politie. Al vanaf het begin in deze zaak.

Feyenoord

Sterkte aan de 15-jarige jongen. Zal daar waarschijnlijk nog heel lang last van krijgen

Escobar

Zoveel mensen voor om een 15-jarige jongen te ontvoeren.

Anoniem

Die 15-jarige was de zoon van Jason Bourne

Nadir

ja, ik kijk er niet van op als er nog 14 man extra opgepakt gaan worden.