Vier verdachten aangehouden in verband met explosies in Amsterdam

De politie heeft vier verdachten aangehouden naar aanleiding van twee explosies die vorig jaar plaatsvonden in Amsterdam. Dat meldt de Amsterdamse politie vrijdag.

Het gaat om de ontploffingen aan de Ladogameerhof op 18 oktober in Amsterdam-Oost en de Pieter van der Doesstraat op 20 december vorig jaar in Amsterdam-West. Bij beide explosies vielen geen gewonden.

Aan het Ladogameerhof ontstond door de explosie schade aan de centrale ingang van een appartementencomplex. Op de Pieter van der Doesstraat raakte het portiek beschadigd. Voor de explosie in oktober zijn twee jongens van 17 jaar aangehouden. De eerste van de minderjarige verdachten werd in december aangehouden, de tweede aanhouding volgde op 7 februari.

Voor de ontploffing aan de Pieter van der Doesstraat zijn maandag twee mannen van 39 en 38 jaar aangehouden. Volgens de politie hebben de twee explosies ‘zeer waarschijnlijk niets met elkaar te maken’.

De 38-jarige man is weer vrij, maar nog wel verdachte. De 39-jarige man zit nog vast, aldus de zegsman van de politie. In de woning waar de twee mannen samen verbleven, werden ook spullen gevonden ‘die vermoedelijk zijn gestolen’, en drugs, aldus een woordvoerder van de politie.

Het gaat om een fatbike, drie laptops, tien paar AirPods en meerdere telefoons.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties