Vier mannen opgepakt in onderzoek Zeeuwse cokesmokkel

In een onderzoek naar smokkel van cocaïne in Zeeland zijn vier mannen opgepakt. De vier aangehouden verdachten zijn een 31-jarige man uit Oost-Souburg, een 31-jarige man uit Vlissingen en twee 39-jarige mannen uit Middelburg. De aanhoudingen vonden op 29 maart plaats, maar de politie heeft dat pas donderdag bekendgemaakt.

De recherche startte het een onderzoek aan het begin van 2021, op grond van pgp-berichten. De mannen zouden van januari tot juni 2020 hebben gewerkt aan het opzetten van de smokkellijn, onder andere naar de haven in Vlissingen. De formele verdenking is “voorbereidingshandelingen” voor de invoer van drugs.

Er zijn naast de vier nog twee andere verdachten. Deze twee andere mannen zijn afgelopen week door de politie verhoord. De officier van justitie zal later over hun eventuele vervolgingen beslissen. Politie en justitie verdenken totaal zes mannen van directe betrokkenheid. Drie van hen waren in die periode werkzaam in de Vlissingse haven.

Dit drietal stond in nauw contact met drie andere mannen. De havenarbeiders gaven cruciale informatie door en zouden mogelijk een actieve rol gaan spelen bij de invoer van drugs.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henky H

oh nee, PGP

Escobar

Druppel op de gloeiende plaat