Vermoedelijke opdrachtgever explosies Rotterdam en Vlaardingen opgepakt

Een vermoedelijke opdrachtgever van meerdere explosies in Rotterdam en Vlaardingen is opgepakt. Het zou gaan om een 23-jarige man uit Rotterdam. De verdenking is dat hij in ieder geval opdracht heeft gegeven voor een explosie op 18 juli op de Soerweg in zijn woonplaats en voor een explosie bij een auto in de Vossiusstraat in Vlaardingen op 9 juli.

De politie vermoedt ook dat hij meer weet van twee autobranden in Rotterdam aan de Mathenesserweg (15 juni) en Rodenstein (8 juli). De Rotterdammer is vorige week woensdag al aangehouden en zit nu in elk geval voor veertien dagen vast, aldus de politie maandag.

In Rotterdam vonden vorig jaar ruim tweehonderd explosies plaats. De aanpak van dit geweld heeft de hoogste prioriteit, aldus de politie. Er zijn ook bijna tweehonderd verdachten opgepakt. In de meeste gevallen ging het om mensen die de explosie veroorzaakten. Maar de politie is nu ook druk op zoek naar opdrachtgevers, zoals mogelijk de opgepakte Rotterdammer.

Vorige week is ook een 17-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd voor betrokkenheid bij een explosie op de Spechtstraat in zijn woonplaats in november vorig jaar. Deze jongen is weer op vrije voeten in afwachting van zijn rechtszaak, omdat hij minderjarig is.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan D

Eindelijk goed nieuws dat ook een opdrachtgever is gepakt. Altijd alleen maar die bommenleggers die worden gepakt.