Verdachte schietpartij in Apeldoorn is ex-profbokser Peter M.

De 34-jarige Peter M. wordt door justitie verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Apeldoorn waarbij eind 2019 meerdere gewonden vielen. Volgens het OM speelde er een langer lopend conflict in de relationele sfeer. In totaal zijn er negen verdachten. Dat schrijft dagblad De Stentor.

Peter M. staat in de strafzaak lijnrecht tegenover twee familieleden met een reputatie. De 56-jarige vader Gerard van H. en zijn zoon 30-jarige zoon Ronnie. Gerard zit in voorlopige hechtenis sinds een arrestatieteam een inval deed bij zijn autogarage in de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn, in januari 2022. In het pand werden een vuurwapen en materialen gevonden om drugs te produceren.

Ronnie zit een celstraf uit, omdat hij tussen 2013 en 2015 vrouwen de prostitutie in dwong. Daarna wacht hem nog zes jaar cel vanwege een andere mensenhandelzaak.

In de rechtbank in Zutphen vestigde Tim Scheffer, de advocaat van Ronnie van H., donderdag de aandacht niet op vader en zoon, maar op voormalig profbokser Peter M. uit Almelo. Die zei in 2019 tegen Tubantia dat hij bij twee schietpartijen betrokken was in Apeldoorn. Of dat ging om schietpartijen aan de Gentiaanstraat en De Sikkel is niet geheel duidelijk, maar de beschietingen vonden in elk geval tweeënhalve week na elkaar plaats.

Peter M. deed in 2016 mee aan de Olympische Spelen en was daarmee de eerste Nederlandse bokser die in 24 jaar tijd aan het internationale sportevent meedeed. In het interview met Tubantia zei M. dat hij twee liquidatiepogingen overleefde. Een “vriend” had het op hem voorzien omdat de ex-profbokser een relatie zou hebben gehad met diens ex.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties