Verdachte opgepakt voor dodelijke schietpartij Nederlandse commando’s in Amerika

De Amerikaanse politie heeft een man opgepakt voor de dodelijke schietpartij op drie Nederlandse commando’s in Indianapolis.

Bij de schietpartij kwam de 26-jarige Nederlandse militair Simmie Poetsema om het leven. Twee andere Nederlandse militairen liggen nog in het ziekenhuis.

De politie meldt dat de aangehouden verdachte een 22-jarige inwoner van Indianapolis is. De man werd dinsdagmiddag lokale tijd opgespoord met behulp van getuigen en gearresteerd.

Hem wordt moord ten laste gelegd. De aanklager gaat nu bepalen of daar nog meer aanklachten bijkomen. Tijdens het onderzoek blijft hij vastzitten, zo liet de lokale politie weten.

De politie werd geholpen door meerdere getuigen. Die deelden ook videomateriaal. De politie bedankte in de verklaring iedereen die meehielp aan het onderzoek.

Het is nog niet duidelijk of de verdachte alleen handelde of dat er nog meer mensen gezocht worden. Ook heeft de politie niet meer verteld over het motief.

De drie Nederlandse commando’s werden op de vroege zondagochtend neergeschoten voor hun hotel in het centrum van Indianapolis. Mogelijk was er sprake van een ruzie vooraf in een bar.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Verstappen

Simmie ziet er nou niet echt uit als iemand die zomaar ruzie gaat zoeken.

Martin

Hij was niet alleen. Kan dat de braafste van de groep fataal is getroffen. Maar ik sluit niet uit dat de drie juist weg zijn gegaan om de boel niet verder te laten escaleren. Er is nog veel te weinig bekend. Wel duidelijk is dat het zinloos geweld was.