Verdachte dubbele moord McDonald’s gaat aangifte doen tegen slachtoffers

De verdachte van de schietpartij in McDonald’s waarbij twee personen omkwamen gaat aangifte doen tegen de zoon van een van de slachtoffers. Dat laten zijn advocaten weten in de rechtbank.

De 33-jarige Veysel U. wil aangifte doen omdat hij zegt bedreigd te zijn. Hij heeft bekend dat hij op 30 maart 2022 in een vol McDonald’s in Zwolle de twee broers Ali (57) en Hüseyin (62) Torunlar van dichtbij heeft doodgeschoten. De slachtoffers overleden ter plaatse.

De advocaten van Ü, Michel van Stratum en Esther Blok, benadrukten dat hun cliënt onder extreme druk stond. Doodsbedreigingen dreven hem tot wanhoop, zeiden ze.

De twee broers bespraken in de McDonalds een conflict dat Ü. had met de zoon van Ali. Dat conflict leidde uiteindelijk tot de schietpartij. De twee raadslieden willen vooral dat daar nader onderzoek naar wordt gedaan. “Onze cliënt is lange tijd afgeperst en bedreigd door deze zoon”, aldus advocaat Blok.

De officier van justitie gaf aan dat er ooit een opsporingsonderzoek is gestart naar deze vermeende bedreigingen en afpersingen, maar dat dit niet is voortgezet.

Dat de zoon mogelijk bedreigend was, ziet het OM ook. Maar de officier meent niet dat de twee slachtoffers bedreigingen hebben geuit richting de verdachte.

“Het belang van de verdediging moet worden afgebakend tot de kernvraag of Ali en Huseyin de verdachte op die fatale dag bedreigd hebben”, zei de officier.

De zoon van Ali wordt nog gehoord. Ook andere getuigen komen nog aan bod. Verdachte Veysel Ü. zelf was donderdag niet in de zittingszaal aanwezig. E

en volgende regiezitting volgt op 6 juli. De rechtbank wil de moordzaak op 28 en 30 november inhoudelijk behandelen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Melvin

Nieuwe poging tot strafvermindering lijkt mij?

Hans

Ja, arme stakker. Hij wordt bedreigd dus lagere straf