Verdachte dodelijke schietpartij in Zwijndrecht langer vast

De 49-jarige Minh Nghia V. ‘Lucky’ blijft langer vastzitten. Hij wordt verdacht van de fatale schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht.

Bij de schietpartij werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Ze is inmiddels buiten levensgevaar. V. wordt verdacht van moord en een poging tot moord.

Minh Nghia V. werd zaterdag om 12.30 uur aangehouden in de omgeving van de Ketelbrug in Schiedam. De man, die de bijnaam Lucky heeft, was sinds de schietpartij van 21 januari op de vlucht. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam besloot maandag het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

De verdachte heeft volgens zijn advocaat spijt van zijn daden. Volgens de advocaat van V. heeft de verdachte zijn acties direct na zijn arrestatie bekend. V. zou zich bij de politie willen melden of een einde aan zijn leven willen maken zodra hij voldoende geld had ingezameld voor zijn ex-vriendin, zegt de advocaat.

Onduidelijkheid over 30.000 euro tipgeld
Het OM laat weten dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de eventuele uitbetaling van het tipgeld van 30.000 euro. Dat is het bedrag dat werd beloofd aan degene die de gouden tip had waarmee ‘Lucky’ kon worden opgespoord.

Volgens het OM kon ‘Lucky’ worden aangehouden dankzij een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk. “Op dit moment is nog niet besloten of het tipgeld zal worden uitgekeerd”, zegt het OM. “Zodra er een beslissing over is genomen, zal die worden gecommuniceerd.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronald

Het is ontzettend dom van het OM om de 30.000 niet gelijk uit te keren. Zelfs al was het OM de verdachte al bijna op het spoor, gewoon beloning uitkeren, punt uit. Want dit is nu slechte reclame voor alle andere zaken waarin een beloning wordt beloofd. Niemand gaat dat meer serieus nemen.