‘Veiligheidsverzoeken van broers kroongetuige twee keer afgewezen door OM’

Het OM heeft twee verzoeken van de broers van kroongetuige Nabil B. afgewezen, dat meldt het NRC. Het zou gaan om verzoeken om hen te beveiligen omdat de broers van Nabil B. vonden dat ze een veel groter gevaar liepen dan het OM hen liet weten.

Nabil B. is kroongetuige in de strafzaak Marengo tegen een groep verdachten rond Ridouan Taghi, die worden verdacht van zes moorden.

Een van die broers, Reduan, is in maart 2018, enkele dagen na het laatste verzoek doodgeschoten in zijn bedrijfspand in Amsterdam-Noord. Direct na deze liquidatie meldde het Openbaar Ministerie op vragen van journalisten dat Reduan ‘geen of slechts beperkte beveiliging’ wilde.

Hoewel de kroongetuige vanaf het begin van de gesprekken over zijn deal, in 2017, heeft gewaarschuwd voor grote risico’s die zijn familie liep leek het Openbaar Ministerie die risico’s niet zo zwaar te wegen.

“Een steen door de ruit’, zou het ergste zijn wat er zou kunnen gebeuren. Verder wees het Openbaar Ministerie erop dat familie van een kroongetuige in het verleden nog nooit was aangevallen.

Een familielid stelt in NRC: ‘het belang tot een deal te komen met Nabil was voor het OM belangrijker dan onze veiligheid’.

Het OM laat weten niet vrij te kunnen reageren over de berichtgeving van NRC, maar laat weten dat het ‘op belangrijke onderdelen niet eens is met wat er in het artikel’.

Omdat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) momenteel onderzoek doet naar de beveiligingssituatie rondom de moordaanslagen op de broer van kroongetuige, diens advocaat en Peter R. de Vries, zegt het Openbaar Ministerie op dit moment

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

“een steen door de ruit”??? Dus het OM ging er alleen van uit dat dit zou gebeuren. Je moet wel gestoord zijn in Nederland om een kroongetuige te worden. Het OM heeft HELEMAAL SCHIJT aan jou familie.

Said

Nederlandse scotoe kan goed bespelen. Ze laten je dingen zeggen daarna zeggen ze nu kan je niet meer terug je hebt al dit gezegd, maar zeg meer dan kunnen we je helpen anders laten we je in gevaar. zonder dat je het door hebt ga je steeds meer en meer zeggen en achteraf kom je er pas achter hoe ze je hebben genaaid die sco. geen strafvermindering wel gevaar. ook nabil als ie zn bek hield was ie allang vrij.

joh

allang dood bedoel je hahaha

Sco Tricks

Nabil is officieel kroongetuige, maar andere gasten worden genaaid zonder dat ze doorhebben. Dit zijn de woorden van sco waarmee ze je naaien:
“Neee, je moet ook over dit verklaren.. Neeee je laat niet achterste van je tong zien.. Neeeee als dit alles is wat je zegt kan je strafvermindering vergeten…”

Eindstand geen winst, straf blijft zelfde of zelfs meer, wel je kontje gegeven door steeds meer te zeggen. En dan is het de beurt van anderen om weer over jou te verklaren nadat je ze hebt betrokken. Helemaal als ze ook wat van je weten.

Respect voor bro's binnen

Mannen trappen daar niet in al blijft sco jaren zulke dingen zeggen. Gewoon als een man uitzitten en andere manieren bedenken om eerder buiten te zijn. Maar snitchen komt je uiteindelijk nog duurder te staan.