Veel schade bij plofkraak pinautomaat Amsterdam

Rond 3.30 uur is een pinautomaat bij de Primera in de Amsterdamse Kinkerstraat met een explosief opgeblazen. De winkel heeft veel schade. Een groot deel van de pui is naar beneden gekomen.

De pinautomaat waar de plofkraak op is gepleegd zat aan de buitenkant van het pand. Het was een particuliere pinautomaat die, in tegenstelling tot de Geldmaat, ‘s nachts wel beschikbaar is.

De plofkraak is op een bijzondere plek, want de straat ligt helemaal open voor werkzaamheden. Ook een deel van de schutting voor de werkzaamheden ligt omver.

De omgeving is afgezet. Onder meer de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) doet onderzoek. Er zouden 3 knallen zijn geweest. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Richard

Hoe kan het zijn dat er nog altijd pinautomaten worden opgeblazen terwijl we jaren lezen dat er geen buit wordt gemaakt?

Mr X

ahaha die gasten pakken gewoon buit niet geloven wat de media lult

Escobar

Eerst was 1 explosie genoeg en hadden ze buit. De automaten werden daarna beter beschermd met een tweede laag. Daarna 2 explosies nodig om ook een de tweede laag kapot te maken en hadden ze buit. En wat ik nu lees is dat er 3 explosies zijn, dus die plofkrakers denken dat het wel mogelijk wordt als er 3 explosies volgen lijkt het. Benieuwd of er nu wel buit is gemaakt of niet.