Uitspraak zaak Quincy Promes uitgesteld, rechtbank heropent onderzoek

De rechtbank in Amsterdam doet vrijdag geen uitspraak meer in de zaak Quincy Promes. De rechtbank heeft besloten het onderzoek te heropenen. Tijdens de zitting zal de rechtbank een verdere toelichting geven.

Het OM eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar tegen de 31-jarige voetballer. Hij zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het OM verdenkt hem van zware mishandeling.

Justitie achtte poging tot moord of poging tot doodslag niet bewezen. Promes zou tijdens en na de steekpartij weliswaar hebben geroepen dat hij zijn neef wilde doden, maar er zou uit zijn handelen onvoldoende zijn gebleken dat hij dat ook echt zou doen. Ook nam hij volgens de officier van justitie niet het aanmerkelijke risico dat zijn neef zou overlijden.

Promes woonde zijn strafzaak niet bij wegens contractuele verplichtingen bij zijn Russische club Spartak Moskou. De voetballer houdt er ook rekening mee dat hij kan worden aangehouden als hij naar Nederland komt voor een andere zaak. Het OM wil de voetballer in een andere zaak over drugshandel horen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bijlmer

Is die kettingdief van een neef van hem toch maar betrapt op leugens?