Twee mannen aangehouden voor poging overal Ajaxied Dusan Tadic

De politie heeft twee mannen van 19 en 26 jaar opgepakt voor de poging tot overval op Ajaxaanvoerder Dusan Tadic. Dat gebeurde in de nacht van 27 op 28 juli vlak bij zijn huis in Amsterdam-Zuid.

Dusan Tadic raakte destijds bij de gewelddadige poging tot overval lichtgewond. Hij had net zijn auto geparkeerd in de buurt van zijn woning in de Van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid toen hij twee mannen zag staan.

De twee mannen droegen helmen en donkere kleding. Tadic was volgens de politie alert en besloot het direct op een rennen te zetten.

Na een achtervolging ontstond een worsteling tussen Tadic en de twee verdachten. De voetballer verzette zich en wist te ontkomen door het Conservatorium Hotel in de Van Baerlestraat in te rennen, waarop de politie werd gealarmeerd.

Bij de overval wisten de twee verdachten geen buit te maken. Waar de overvallers het op voorzien hadden, is nog onduidelijk. Er is een vermoeden dat het om een horloge van de voetballer ging, al sloot de politie destijds ook niet uit dat de overvallers van plan waren om Tadic’ woning binnen te gaan.

De politie laat weten dat rechercheurs de verdachten aan konden houden door gebruik te maken van videomateriaal uit de omgeving.

Afgelopen vrijdag werd de 26-jarige verdachte aangehouden op het Waterlandplein in Noord. Maandagochtend kon de 19-jarige verdachte worden aangehouden op IJburg.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maxim

Waren de rechercheurs ook zo hard aan het werk gezet als het een gewone burger was die was overvallen?

Anoniem

Natuurlijk wel zeurpiet