Tot zeven jaar voor dood Carlo Heuvelman op Mallorca

De 20-jarige Sanil B. uit Hilversum door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot zeven jaar cel voor de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. Het OM had tien jaar cel geëist.

Sanil B. kreeg de zwaarste straf. De meeste van de andere acht verdachten hebben celstraffen tot 2,5 jaar opgelegd gekregen. Eén verdachte is geheel vrijgesproken.

De rechtbank houdt Sanil B. mede verantwoordelijk voor de dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen, doordat er voldoende bewijs is dat hij in de nacht van 13 op 14 juli 2021 tegen het hoofd van het slachtoffer heeft geschopt die op de grond lag.

Heuvelman overleed enkele dagen later in een ziekenhuis in Mallorca aan zijn verwondingen. B. was bovendien bij alle eerdere vechtpartijen die nacht betrokken.

Mees T. (19) en Hein B. (19) werden vrijgesproken van het medeplegen van doodslag op Heuvelman. Wel zijn ze veroordeeld voor ander uitgaansgeweld die nacht. De eis tegen hen was acht jaar.

Andere verdachten die betrokken waren bij de vechtpartijen in de bewuste nacht kregen straffen variërend van een taakstraf tot celstraffen tussen de twaalf en 30 maanden. Deze straffen zijn fors hoger dan het OM had geëist.

Kaan B. (20) en Daan van S. (19) kregen 2,5 jaar cel. Lukas O. en Stan F. kregen respectievelijk anderhalf jaar en één jaar cel. Lars van den H. (20) kreeg 150 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Martijn T. (19) is vrijgesproken.

Tijdens het onderzoek naar de verschillende incidenten in de nacht van 13 op 14 juli 2021 zijn in totaal negen personen als verdachte aangemerkt, waarvan er acht zijn aangehouden.

Tijdens het onderzoek heeft de politie onder meer ruim zestig getuigen gehoord, twintig telefoons en andere gegevensdragers onderzocht, camerabeelden geanalyseerd, gesprekken en telefoonlijnen afgeluisterd en is er dna-onderzoek verricht en een politie-informant ingezet.

De verdachten waren destijds 18 of 19 jaar oud en maakten deel uit van een vriendengroep uit Hilversum die op vakantie was op Mallorca.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin

Veel te laag voor de anderen. Drie hadden minimaal ook jaren achter de tralies gemoeten.

Hans V

Te weinig bewijs, de rechter kon niet anders.

Anoniem

Sanil gaat in beroep vrijgesproken worden

Feyenoord

Ik vind het best wel een zware straf. En die anderen daar was gewoon te weinig bewijs.

Marco

Iedereen medeplichtig. Die gasten hadden allemaal minimaal 10 jaar de bak in moeten gaan. met name ook om hoe ze zich gedroegen in de rechtbank.