Tot zes jaar cel voor voetballer Quincy Promes voor cocaïnehandel

De rechtbank in Amsterdam heeft voetballer Quincy Promes tot 6 jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de invoer van twee grote partijen cocaïne. Medeverdachte Marylio V. heeft is ook tot zes jaar cel veroordeeld.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden negen jaar cel tegen Promes. Tijdens de zitting vertelde de officier van justitie dat Promes aan een account op berichtendienst Sky met de naam ‘Fantasma’ kon worden gekoppeld. Dat zou zijn gebleken uit digitale gegevens die een observatieteam van de politie verzamelde. Ook zou er in berichten van anderen hebben gestaan dat Promes ‘Fantasma’ was, tekent AT5 op.

Verder zou de voormalig Ajacied hebben gezegd dat hij naast een normale telefoon nog een andere versleutelde telefoon had voor ‘zaken’. Daar zou hij meer mee verdienen dan met voetbal, zou hij gezegd hebben. Volgens de rechtbank is bewezen dat dit account van Promes was.

Samen met medeverdachte Marylio V. (32) uit Purmerend heeft Promes ruim 1.360 kilo cocaïne vanuit Brazilië naar Nederland ingevoerd. De zaak kwam aan het rollen nadat bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie informatie binnenkwam dat voormalig Oranje-international en oud-Ajacied Quincy Promes zich met cocaïnehandel bezighield. Ook zou hij cryptotelefoons bezitten en zou hij 200.000 euro in de handel hebben geïnvesteerd.

Die informatie was aanleiding om een onderzoek te starten. In Promes’ auto werd afluisterapparatuur geplaatst en hij werd geobserveerd. De juistheid van de TCI-informatie werd bevestigd, mede door inbeslaggenomen telefoons van anderen waarin gesprekken werden aangetroffen waaraan ook de verdachten deelnamen.

Uit vele chatberichten werd duidelijk dat Promes en medeverdachte Marylio V. betrokken waren bij het binnenhalen, het uithalen en verdere vervoer en verkoop van deze twee partijen cocaïne. Naast de drugszaak, is Promes eerder al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef. Aan hem moet hij een schadevergoeding betalen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Younes

Boys die kansloos zijn, heb ik nog enige begrip voor, al keur ik dealen af. Maar deze man snap ik totaal niet. Je verdient al zo veel met voetbal, alsnog gaan dealen.

Jermain

ja echt domste ooit ging zelfs twee ton pinnen om in shopper te vervoeren nou dan ben je nog dommer dan dom

Jojo

hahaaha wat een mongool is deze rappert