Tot bijna 13 jaar cel voor doodschieten ‘Maantje’ in Amsterdam

De 25-jarige Zion R. is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna 13 jaar voor de doodslag op de 29-jarige Amanuel ‘Maantje’ Sambo. Dat gebeurde op 18 november 2020. Die avond werd Sambo kort na middernacht, op het Krugerplein in Amsterdam-Oost van zeer kort afstand beschoten.

Volgens het gerechtshof vuurde de verdachte twee kogels op het slachtoffer af. Enkele uren later overleed Sambo aan zijn verwondingen. Wat de reden is geweest voor het dodelijke geweld is niet duidelijk geworden.

De rechtbank legde aan R. een gevangenisstraf van 12 jaar op voor doodslag, na een eis van 20 jaar. Het hof vindt een zwaardere straf op zijn plaats gelet op ‘de meedogenloosheid en gewetenloosheid’ waarmee hij de doodslag pleegde.

Het hof legt niet de (toen geldende) maximale tijdelijke gevangenisstraf van 15 jaar op. Vanwege een andere veroordeling kon het hof echter in deze zaak nog maximaal 13 jaar gevangenisstraf opleggen.

Behalve deze verdachte stonden nog drie verdachten terecht: een 33-jarige, een 31-jarige, en een 27-jarige man. Het hof spreekt hen allen vrij. Bij één verdachte ontbreekt het bewijs dat hij op de plaats delict aanwezig was of op andere wijze bij de schietpartij betrokken was.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties