Tot 6 jaar cel voor voorbereiden liquidatie Anis B.

De 24-jarige Jeffrey V. krijgt zes jaar cel van het Amsterdamse gerechtshof voor het voorbereiden van de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Anis B. De 23-jarige Sivinho R. krijgt vijf jaar cel. Eerder werd Jeffrey V. nog vrijgesproken door de rechtbank en kreeg Sivinho R. zes jaar.

Het hof acht bewezen dat Jeffrey V. op de hoogte was van het plan om Anis B. te liquideren en dat hij de schutters moest doorgeven waar die zou zijn te vinden. Dat Sivinho R., de andere spotter, van het gerechtshof minder straf krijgt dan van de rechtbank is vanwege zijn leeftijd en zijn slechts bescheiden strafblad. Justitie had voor allebei zes jaar cel geëist.

Een derde verdachte, Levert K. (23), die van de rechtbank ook zes jaar had gekregen, trok zijn hoger beroep in en houdt dus zijn straf.

Negen verdachten zijn in totaal vervolgd voor het voorbereiden of uitvoeren van de liquidatie van Anis B. Dij die aanslag is niet het doelwit Anis B. geraakt, maar zijn vriendin Ayla Mintjes (Foto). De kogels werden haar fataal.

Zij bestuurde de sportieve Mercedes waarin Anis B. en zij wegreden uit haar appartementencomplex in Amsterdam-Slotervaart, waarna ze met automatische wapens onder vuur werden genomen.

De drie Amsterdammers die bij die uiteindelijke moord betrokken waren, de twee schutters en de bestuurder van de vluchtauto, kregen 22, 20 en 26 jaar.

Jeffrey V. kreeg de opdracht als spotter de gangen van Anis B. in kaart te brengen, nadat twee anderen op 28 januari 2021 waren aangehouden die met vuurwapens klaarstonden voor de sportschool waar Anis B. werkte.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

dit waren toch echte klungels

Anoniem

Het woord prutsers is nog te zach uitegdrukt.