‘Teamchef politie heeft hoofdagente verkracht’

De 53-jarige Paulo de C. N. die in 2019 temaleider was van de politie Haarlemmermeer wordt verdacht van het verkrachten van een hoofdagente. Justitie gaat de voormalige teamchef van de politie Haarlemmermeer vervolgen wegens verkrachting.

Het Openbaar Ministerie acht na langdurig onderzoek bewezen dat teamleider Paulo de C. N. in 2019 de destijds 39-jarige vrouwelijke collega uit zijn team heeft gedwongen tot seks. Dat laat een woordvoerder van het OM vrijdag aan NRC weten.

Het slachtoffer werd na het incident ontslagen door de politie Noord-Holland wegens schending van de geheimhoudingsplicht. Ze kreeg strafontslag omdat in het onderzoek dat na de melding van ongewenst seksueel gedrag werd ingesteld, uit het uitlezen van haar privé-telefoon bleek dat ze NRC informatie hierover had gegeven.

Ze deed dit naar eigen zeggen omdat ze binnen de organisatie geen gehoor vond voor haar klachten. De rechtbank oordeelde daar anders over. Omdat ze intern al met een vertrouwenspersoon sprak, had ze zich niet tot de pers hoeven wenden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martinn

Lekker voorbeeld van politiechef Paulo

Flacor

Keihard aanpakken die viespeuk!!!!