Strafzaak tegen Quincy Promes wordt op 3 maart inhoudelijk behandeld

Tijdens een zitting in Amsterdam is besloten dat de strafzaak tegen Spartak Moskou-aanvaller Quincy Promes op 3 maart inhoudelijk wordt behandeld.

De advocaat van Promes wil eerst nog twee getuigen horen.
Ook de rechtbank vindt dat het belang van de zaak is om deze getuigen te horen, omdat er veel tegenstrijdige verklaringen zijn over wat er precies is gebeurd.

Het OM beschuldigt Promes van poging tot moord of doodslag. De aanvaller zou zijn neef in een knie hebben gestoken tijdens een familiefeest in juli 2020. Het slachtoffer liep daarbij ernstig letsel op.

De dertigjarige Promes was zelf niet aanwezig in de rechtbank. “Mijn cliënt werkt in het buitenland”, was de uitleg van zijn advocaat. Tijdens de inhoudelijke behandeling zal Promes wel aanwezig zijn, denkt Malewicz.

Begin vorig jaar verkaste Promes naar de Russische club Spartak Moskou. De vijftigvoudig international van Oranje speelde op het moment van het incident voor Ajax.
Slachtoffer gefrustreerd over ‘trage verloop’

Advocaat Yehudi Moszkowicz, die het slachtoffer bijstaat, sprak zijn onvrede uit over het “trage verloop” van de zaak. “De frustratie van mijn cliënt is gigantisch. Hij heeft iemand voor het Nederlands elftal zien spelen, terwijl het nog niet eens duidelijk was of het OM de verdachte zou gaan vervolgen.”

In een civiele procedure heeft de rechter Promes afgelopen juni veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan zijn neef. De hoogte daarvan is nog niet bepaald. Het kamp van Promes is tegen die toegewezen schadevergoeding in beroep gegaan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feyenoord

Hij hoeft niet bang te zijn dat hij door Rusland wordt uitgeleverd.

Richard

Hij zal toch wel ooit een keer terug moeten komen. De rest van zijn leven in Rusland lijkt me ook niet echt fijn.