Steeds vaker zelfgemaakte explosieven bij aanslagen op woningen

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) ziet dat er steeds vaker geïmproviseerde explosieven worden gebruikt bij aanslagen op huizen en voertuigen. Dat meldt de NOS.

De EOD doelt op recente incidenten in Nederland, waarbij meerdere woningaanslagen werden gepleegd. Zo waren er onlangs nog explosies bij woningen in Den Bosch, Hoef en Haag, Tienhoven, Huizen en op een andere plek in Hoef en Haag niet ver van de tweede aanslag.

De explosieven zijn vaak door mensen zelf thuis gemaakt met bijvoorbeeld illegaal vuurwerk. Vorig jaar werd bij een aanslag op een woning of auto elf keer een zelfgemaakt explosief gebruikt waarvoor de EOD moest uitrukken. Dit jaar staat de teller al op zeventien, schrijft de NOS. Handgranaten bij dit soort aanslagen worden juist minder gebruikt.

Een duidelijke verklaring voor de toename heeft de EOD niet. Wel wijst de dienst erop dat de zelfgemaakte explosieven voorheen vooral werden gebruikt bij plofkraken en die worden de laatste tijd minder gepleegd.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Als je in het milieu een aanslag pleegt op een woning dan zeg je eigenlijk dat je wanhopig bent en indruk wilt maken. Een laffe daad, en kans op onschuldigen is erg groot.

Anoniem

En zo is het!