‘Schutter bij poging liquidatie tattookiller is herkend’

Een 20-jarige man uit Lelystad zou in januari 2022 geschoten hebben op Cor P. Dat meldt justitie dinsdag op een inleidende zitting in de rechtbank in Zwolle. De voortvluchtige ’tattookiller’ raakte in de Dominicaanse Republiek zwaargewond bij de aanslag.

De nu 40-jarige Cor P. werd in januari 2022 door twee mannen vanaf een scooter beschoten terwijl hij met zijn auto in Las Terrenas in de Dominicaanse Republiek reed. P. overleefde de aanslag, maar raakte wel zwaargewond.

De 22-jarige Francis S.B. en de 23-jarige Jordi van der S. werden door het OM al verdacht van betrokkenheid bij deze mislukte aanslag. Met de aanhouding van de 20-jarige Damien B. in Lelystad en de 21-jarige Isah B. in Rotterdam op 28 juni zijn daar twee verdachten bij gekomen.

Damien B. is de schutter, zei een van de officieren van justitie. „Beide mannen zijn door diverse getuigen op beelden van het incident herkend”, aldus de officier.

Cor P. was op het moment van de aanslag voortvluchtig en werd snel naar Nederland gehaald. Tegen hem loopt nog een zaak in hoger beroep over de moord op Onno Kuut. Die moord zou gepleegd zijn door een team dat zich de ’tattookillers’ noemt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hamid

Tattoo killers zin goedkope domme ezels