Ridouan Taghi gaat zelf zijn eigen verdediging voeren

Ridouan Taghi gaat zijn eigen verdediging voeren. Dat heeft hij de rechtbank van Amsterdam laten weten. De voormalig advocaat van Taghi, Inez Weski heeft de verdediging neergelegd nadat zij werd opgepakt.

Advocaat Inez Weski wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen.

Weski zou volgens justitie informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met diens contacten in de buitenwereld hebben gedeeld. Ridouan Tagi zit nadat ze de verdediging had neergelgd zonder advocaat.

Taghi heeft de rechtbank laten weten dat hij alle onderzoekswensen handhaaft die door Weski zijn gedaan. Dat heeft een bron dicht bij de strafzaak aan het ANP laten weten.

Weski heeft de rechtbank onder meer gevraagd om nader onderzoek te doen naar het verhaal van een commando die zegt te zijn benaderd met de vraag naar eventuele mogelijkheden Taghi te ‘neutraliseren’, een eufemisme voor doden. Dat zou zijn gebeurd toen Taghi nog voortvluchtig was. Hij is eind 2019 in Dubai gearresteerd.

Verdachten mogen hun eigen verdediging voeren, maar de rechtbank heeft de mogelijkheid toch een advocaat toe te wijzen als zij dat nodig acht. De rechtbank Amsterdam was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist. De uitspraak in de inmiddels jarenlang slepende zaak staat eind oktober gepland.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Goede keuze van Taghi. Anders zou de zaak weer uitgesteld moeten worden. Slecht voor iedereen.

Johan

Het is nog maar de vraag of het een goede keus is geweest.

Mark

Benieuwd hoe hij het gaat doen.

Anoniem

rwinaa in de rechtzaal ahaha