Rechter doet in februari 2024 uitspraak in zaak Marengo

De Amsterdamse rechtbank doet pas 27 februari volgend jaar uitspraak in de zaak Marengo. Op 6 oktober vindt een pro forma-zitting plaats, voor alle verdachten. In oktober vinden in de zaak nog meedere zittingen plaats. Door nieuwe ontwikkelingen in het proces kon de eerder vastgestelde datum voor het vonnis van 20 oktober niet worden gehaald.

In de Marengo-zaak staan 17 personen terecht, op verdenking van deelname aan een goede organisatie en van betrokkenheid bij 6 moorden, 4 pogingen tot moord en van het voorbereiden van liquidaties. Ridouan Taghi en Said Razzouki worden ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan de organisatie.

Het laatste nieuws in de zaak was dat de kroongetuige in het proces Marengo, Nabil B., weer een advocaat heeft. Onno de Jong meldde zich opnieuw als zijn raadsman aan.

Ook Ridouan Taghi zat na het terugtreden van de van lidmaatschap van een criminele organisatie verdachte Inez Weski zonder advocaat. Arthur van der Biezen, Michael Ruperti en Sjoerd van Berge Henegouwen presenteerden zich als de nieuwe advocaten. Ze namen eerder geen deel aan het Marengo-proces tegen Taghi.

Maar Taghi heeft via zijn nieuwe advocaten laten weten niet meer mee te willen doen aan het proces bij de rechtbank. Op 19 juli besloot de rechtbank dat de drie nieuwe advocaten geen extra tijd zullen krijgen om het dossier te bestuderen. Ze hadden om negen maanden uitstel verzocht om dat ze doen. Taghi heeft het over een ‘schijnproces’.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

die vieze snitch nabil is grootste schande ooit

Harry

Uitspraak van deze zaak staat al lang vast iedereen weet dat