‘Realityster Gianni ook betrokken bij drugslab in België’

De 29-jarige realityster Gianni van der B. uit Weert wordt door justitie in België in verband gebracht met een drugslab in Leopoldsburg. Van der B. zit sinds vorige maand in de cel voor het grootste crystal methlab dat ooit in Nederland is ontdekt. Ook is hij in 2021 veroordeeld in weer een andere drugszaak.

Op 3 augustus 2020 werd in Leopoldsburg een drugslab ontdekt. Gianni van der B. en zijn vriend Damien B. worden zouden betrokken zijn bij deze drugslab. Dat blijkt volgens justitie uit berichten van de gekraakte chatdienst Sky ECC. In een chatgroep zou gecommuniceerd zijn over het bouwen van het drugslab. Er werden ook foto’s gedeeld die identiek blijken te zijn aan het drugslab dat de Belgische politie in Leopoldsburg aantrof.

Of de twee Limburgse verdachten uit Weert ook vervolgd worden in België is onduidelijk. In de zaak werden al eerder vijf verdachten gearresteerd tegen wie justitie vier tot acht jaar cel eiste. De rechter in Hasselt doet vrijdag uitspraak. Met andere woorden: de zaak is al zo goed als afgerond.

Realityster Gianni van der B. werd in maart 2021 bekend van het realityprogramma Temptation Island. Hij zit sinds vorige maand in Nederland vast voor een enorm crystal methlab dat in juli 2021 werd ontmanteld in Nederweert.

Pas op 8 maart werden verdachten Frits R. (35), Hans R. (51) en Maikel L. (28) uit Weert aangehouden voor betrokkenheid bij het crystal methlab waar volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ruim 100 kilo meth per dag gemaakt kon worden. Het ging volgens de politie om het grootste methlab ooit in Nederland.

De verdachten staan op 22 juni voor het eerst terecht in de zaak. Hans R. is inmiddels vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin

Ik vond hem altijd al een vreemde eend.

Escobar

Who the fuck is Gianni. Nooit van gehoord.

Kah

Telefoon hack zaak nr 4548. En zeker niet de laatste zaak.

Feyenoord

Jackpot he voor de politie die peperdure crypto telefoons. Hadden ze gewoon whatsapp moeten gebruiken.