Randall D. en Emylio G. staan terecht voor moord onschuldige 17-jarige Mohamed Bouchikhi

Verdachten Randall D. en Emylio ‘Millie’ G. staan vanaf woensdag terecht voor twee liquidaties en een schietpartij in een buurthuis op Wittenburg in Amsterdam waarbij de de 17-jarige onschuldige stagiair Mohamed Bouchikhi door een vergissing om het leven kwam.

De verdachten zouden al heel lang met elkaar omgaan. Op 22 juli 2011 plegen ze samen met twee anderen een gewapende overval op juwelier Kristal aan de Haarlemmerstraat.

De juwelier krijgt een vuurwapen tegen hoofd en nek gedrukt en wordt gedwongen op zijn knieën in het toilet te zitten, waar hij zwaar wordt bedreigd (“Klootzak geef alles, waar is de sleutel van de kluis, waar heb je geld?!”).

De vier worden op de vlucht klemgereden in de Marnixstraat, met de buitgemaakte bankbiljetten, sieraden, horloges en een schakelketting. De juwelier moest vanwege psychische klachten uiteindelijk stoppen met werken.

In 2011 plegen verdachten Randall D. en Emylio G. samen met twee anderen een gewapende overval op een juwelier aan de Haarlemmerstraat. Randall D. kreeg voor de overval 5 jaar cel, ook omdat hij pas net vrij was na een celstraf van 6,5 jaar cel voor een eerdere gewapende overval. Emylio G. kreeg 4 jaar omdat hij tijdens de overval pas 18 jaar was.

Randall D. en Emylio G. zijn volgens justitie de twee mannen die in de vroege avond van vrijdag 26 januari 2018 buurthuis Dock in de speeltuin op Wittenburg binnenstormen, met als doel de dan 19-jarige Gianni L. te liquideren. In het buurthuis zijn vijftien tot twintig kinderen en jongeren aanwezig, inclusief doelwit Gianni L.

Volgens justitie ging Emylio G. in het buurthuis op zoek naar Gianni L. Hij ziet Mohamed Bouchikhi in een kantoortje op zijn buik liggen, en ziet hem waarschijnlijk voor zijn gevluchte doelwit aan. Hij schiet Bouchikhi met meerdere kogels dood.

Randall D. wordt er ook van verdacht samen met anderen crimineel Lucas Boom te hebben doodgeschoten. Daarnaast zegt een anonieme getuige dat Emylio G. en Randall D. óók de moordenaars zouden zijn geweest van de op Curaçao geboren Siegmar Flaneur.

De twee mannen staan vanaf woensdag terecht.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Damsco

Zielig voor deze jongen, maar die Gianni die schreeuwde om doodgeschoten te worden gezien zijn daden.

Feyenoord

Sterkte aan de nabestaanden. Vreselijke manier om je naaste te verliezen. Zo jong en onschuldig!

Michael

Vandaag dag 2 van zitting. Vreselijke zaak.

Kees

Zoals verwacht vandaag levenslang eis in deze zaak.