Politie vindt vijf miljoen euro in woning Amsterdam

De politie heeft vorige week donderdag ruim vijf miljoen euro aan contant geld, tientallen kilo’s drugs en een vuurwapen gevonden in een woning in Amsterdam. Dat gebeurde na een ‘verdachte ontmoeting’.

Op een andere plek in de stad zagen agenten een 26-jarige Rotterdammer en een man uit Servië (40) met elkaar praten. Een tijdje na deze ontmoeting werd de auto van de Rotterdammer gecontroleerd, maar daar werd niets gevonden. Ook de man uit Servië werd even gevolgd. Deze man ging een woning in de Amsterdamse Jordaan binnen.

Nadat de man weer naar buiten kwam, werd hij door agenten gecontroleerd. Hij had geen logische verklaring over zijn verblijf in die woning. De woning was een ‘spookpand’: een woning waar niemand staat ingeschreven.

Daarna gingen de agenten naar binnen. “In het pand troffen de agenten vrijwel direct een grote boodschappentas vol bankbiljetten aan”, schrijft de politie. In totaal lag er dus voor vijf miljoen euro aan bankbiljetten binnen. “Dit is het hoogste contante bedrag dat de Landelijke Eenheid dit jaar heeft gevonden.” De woning werd volgens de politie vermoedelijk gebruikt als een zogenoemd stash house.

De verdachte is op dinsdag 8 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij blijft nog zeker veertien dagen vastzitten. De politie doet nog verder onderzoek. Eerder kwam al in de media dat de politie de woning zwaar bewaakte. De politie zei toen nog niet wat de reden was van de bewaking. Vandaag is pas duidelijk dat het om een enorme vondst ging.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Wie zet er nou 5 miljoen op 1 plek?

Escobar

die hebben vast wel 10 plekken met miljoenen.

niffi piff

Grote gasten dat. Dom om in spookwoning te zetten. Valt op.

Escobar

Bij dit soort vondsten vraag ik mij altijd af of de agenten niet een deel laten verduisteren.

Lulaaa

Ik zou zeker wel een miljoen hebben afgesnoept.