Politie verspreidt foto verdachte schietpartij Zwijndrecht

De politie heeft een foto verspreid van de verdachte die zaterdagmiddag een 66-jarige vrouw doodschoot en haar 38-jarige dochter zwaar verwondde in het winkelcentrum in Zwijndrecht.

Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong. De politie bevestigt dat hij is de ex-partner van de dochter. Hij is nog steeds voortvluchtig. De politie is met urgentie naar hem op zoek.

Vuong wordt er van verdacht dat hij zaterdagmiddag 21 januari rond 13:45 uur de twee vrouwen onder vuur te hebben genomen bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Hij wist te ontkomen.

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ’Lucky’.

De politie maakte melding van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt. Er is met veel eenheden naar hem gezocht, onder meer op uitvalswegen rond het winkelcentrum.

In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Of het ook druk was op de parkeerplaats, is niet duidelijk. Er stonden tientallen auto’s. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij.

De politie vraagt mensen om de man niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Helder

Ziet er niet ehct fris uit dat ventje

Anoniem

Hij was volgens de Haagse rechtbank in oktober 2016 betrokken bij een poging tot overval op geldlopers in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Dan sta je na 6 jaar weer op straat?

Feyenoord

Hij wisselde van auto, vandaar dat hij weg kon komen.

Lima

Enge gast