Politie schiet op gevaarlijke ontsnapte Tbs’er tijdens achtervolging

De politie heeft donderdagmiddag geschoten op een gevaarlijke ontsnapte tbs’er die gewapend was. Dat gebeurde in Hulten na een lange achtervolging. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 27-jarige cliënt van de ggz-zorginstelling op landgoed Vrederust in Halsteren ontsnapte donderdag rond 12.30 uur, waarna de kliniek alarm sloeg. De man trapte een raam in, klom over een muur en stapte in een auto.

De verdachte had een vuurwapen bezig en ging er met de auto vandoor. Na een lange achtervolging door de politie door West-Brabant, werd hij bij Hulten gepakt. Agenten reden hem voor een spoorwegovergang klem tegen een betonnen blok.

Daarop stak hij te voet de overweg over en zette hij het op een lopen, via de Broekdijk. Daar werd hij vlakbij een kinderdagverblijf neergeschoten.

Op 15 oktober kwam de tbs-kliniek Vrederust nog in het nieuws, omdat de 31-jarige bewoner Elias M. ervan wordt verdacht de 75-jarige Yvonne om het leven te hebben gebracht, die op het landgoed een wandeling aan het maken was.

In 2013 kwam Vrederust in de publiciteit, omdat een patient een andere voormalige bewoner van de kliniek zonder duidelijk motief om het leven bracht, en zijn lichaam begroef in het bos. De 27-jarige dader kreeg vier jaar cel en tbs.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties