Politie pakt vermeende leider drugsbende op in Nieuwegein

Een 37-jarige man uit Nieuwegein is woensdag aangehouden op verdenking van drugshandel waarbij hij mogelijk een aansturende rol zou hebben vervuld. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit en witwassen.

De vier dealers (18, 19 en 23 jaar) die hij vermoedelijk aanstuurde, zijn op 4 juli 2023 aangehouden. Bij de doorzoekingen werden toen op verschillende locaties (hard)drugs, een kogelwerend vest, zes vuurwapens en munitie aangetroffen.

Daarnaast werden hoeveelheden cash geld, mobiele telefoons en drie auto’s in beslag genomen. De politie kwam de verdachten op het spoor na maandenlang onderzoek naar drugshandel in IJsselstein en omgeving.

Woensdag werden op zes locaties doorzoekingen gedaan in o.a. Nieuwegein, IJsselstein en Amsterdam. In een van de woningen in Nieuwegein is een vuurwapen en de zwaarste categorie vuurwerk aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om het vuurwerk af te voeren en dit op een veilige plaats tot ontploffing te brengen.

In het onderzoek zijn ook luxe goederen in beslag genomen, zoals dure schoenen en (audio)apparatuur. De aansturende rol van de 37-jarige verdachte uit Nieuwegein wordt onderzocht, zo meldt de politie vrijdag.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties