Politie pakt drie verdachten op voor aanslagen bij Tilburgse coffeeshop

De politie heeft in de afgelopen weken drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar meerdere aanslagen op een coffeeshop aan de Gasthuisring in Tilburg. Het gaat om een 19-jarige man uit Amsterdam, een 15-jarige jongen uit Tilburg en een 16-jarige jongen uit Coevorden.

De coffeeshop werd onder andere op zaterdagavond 30 maart beschoten. Op dat moment was de zaak dicht en raakte er niemand gewond. Afgelopen weekend hield de politie een 19-jarige man uit Amsterdam aan, die wordt verdacht van betrokkenheid bij deze beschieting. De Amsterdammer zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Aanstaande woensdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of hij langer vast blijft zitten.

Ook een 15-jarige jongen uit Tilburg en een 16-jarige jongen uit Coevorden zitten vast voor betrokkenheid in de zaak. Zij werden in de afgelopen weken aangehouden, zo meldt de politie maandag.

Coffeeshop Gaza is in twee jaar tijd al zeven keer doelwit geweest van beschietingen, brandbommen en molotovcocktails. Ook werd er een handgranaat voor de shop gelegd die niet afging. Wat de aanleiding is voor de aanslagen, is nog onduidelijk.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gert

Ik woon daar in de buurt bij die coffeeshop. Helaas denk ik niet dat het nu gaat ophouden.