Politie neemt Bentley in beslag van Amsterdammer

De politie heeft dinsdag een Bentley, een Harley-Davidson en een Rolex-horloge in beslag genomen van een 38-jarige Amsterdammer. De man is aangehouden op verdenking van fraude met subsidieregelingen, valsheid in geschrift en witwassen.

Het onderzoek naar de man begon nadat gesignaleerd werd dat de man voor twee ondernemingen de NOW-subsidie had aangevraagd. Deze subsidie is een financiële tegemoetkoming om ondernemers met omzetverlies door corona te helpen, maar de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) had het vermoeden dat de man de subsidie voor andere zaken gebruikte.

De verdachte heeft sinds 2021 ook drie aangiften op zijn naam staan van mogelijke fraude met TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). Vermoedelijk heeft de 38-jarige man op naam van meerdere bedrijven ten onrechte voor ruim 358.000 euro aan TVL aangevraagd, hiervan is er 215.000 euro uitgekeerd. De aanvragen zouden onderbouwd zijn met valse aangiften.

Het subsidiegeld is overgemaakt naar verschillende bankrekeningen of werd contant opgenomen en waarschijnlijk gebruikt voor privé-uitgaven en cryptovaluta. De man werd opgepakt en verhoord op een politiebureau in Capelle aan den IJssel. De woning van de man is doorzocht.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mocro G

Zulke praktijken en dan in een Bentley rijden, superdom