Politie bevrijdt 15-jarige jongen na ontvoering in Amsterdam-Zuid

Dinsdagochtend rond 08.40 uur kreeg de politie een melding dat een jongen door meerdere personen in een busje werd geduwd in de Tweede Jan Steenstraat, in de Amsterdamse wijk De Pijp.

Het busje werd vervolgens opgespoord op de A27 met behulp van agenten van de Landelijke Eenheid, ter hoogte van Groenekan bij Utrecht. Daar werden 3 verdachten aangehouden en werd een 15-jarige jongen aangetroffen. Tijdens de aanhouding loste de politie een paar waarschuwingsschoten.

De politie meld dat de jongen ongedeerd is. Het is niet duidelijk of het gaat om een ontvoering in het criminele circuit. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht.

De drie aangehouden verdachten zijn een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten in beperkingen vast, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen. De snelweg in de richting van Utrecht was dinsdagochtend door de politieactie bij Bilthoven enige tijd helemaal afgesloten voor onderzoek.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feyenoord

Is dit wraak van wat er gisteren in Antwerpen is gebeurd, de dood van 11-jarige meisje?

Martin

Ja dat kwam ook gelijk bij mij op. Laten afwachten wat de politie gaat melsen.