Poging tot overval op Ajax-voetballer Dusan Tadic

Ajax-voetballer Dusan Tadic is in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag lichtgewond geraakt bij een poging tot een overval bij zijn huis in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf.

Twee gewapende mannen met helmen op kwamen op hem af, toen hij zijn auto uitstapte bij zijn woning in de Van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid. Daarop zette de Ajacied het op een lopen.

Tijdens zijn vlucht ontstond een worsteling, waarbij de 33-jarige Ajax-vedette erin slaagde het vizier van een van de mannen te openen, en hem een klap in het gezicht te geven. Tadic raakte bij deze schermutseling lichtgewond aan zijn hand, en liep gescheurde kleding op.

Na het incident zette hij het op een lopen, en rende een nabijgelegen hotel binnen. De daders vluchtten daarop, zonder buit, in de richting van de Koninginneweg. Ze droegen allebei donkere kleding.

Op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden laat de politie woensdag weten ‘goede hoop’ te hebben dat de daders alsnog kunnen worden aangehouden. Dit meldt zij in een persbericht.

Eerder hadden twee mannen met helmen, die zich voordeden als pizzakoeriers, volgens De Telegraaf al eens aangebeld bij het huis van Tadic. De vrouw van Tadic kreeg daarop argwaan en deed daarom de deur niet open. De Ajax-voetballer was op dat moment niet thuis.

De rovers hadden het tijdens de aanval op Tadic waarschijnlijk voorzien op zijn kostbare horloge. Dit soort horloges zijn volgens criminologen een aantrekkelijk buit voor overvallers, omdat ze eenvoudig afhandig te maken zijn, veel waarde hebben, en relatief makkelijk weer te verkopen zijn.

Een reeks aan bekende Nederlanders werd eerder slachtoffer van pogingen tot beroving, vaak van gewelddadige aard. Daarvoor is inmiddels een aantal mannen veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Uitgerekend Dusan Tadic was in 2020 ook al eens het geplande doelwit van een overval, bleek toen uit getapte gesprekken van enkele verdachten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Ik vraag me af hoe die overvaller met helm op een profvoetballer rennend te snel af was.

Anoniem

Ja een goed idee om de rollen om te draaien, die overvaller voor Ajax laten spelen en Tadic wordt dan crimineel.