‘Oud-president van motorclub bandidos in Keulen gevlucht uit gevangenis’

Oud-president van motorclub Bandidos in Keulen is ontsnapt uit de cel. De 35-jarige Aykut Ö. zat sinds november 2021 vast wegens het overtreden van de wapenwet. Het ministerie van Justitie van deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft gezegd dat de oud-president sinds 16 januari spoorloos is.

Ö. speelde een belangrijke rol in de conflicten die er speelden tussen de Hells Angels en de Bandidos in Keulen en andere steden in de deelstaat. Hij was gepakt met een vuurwapen tijdens een schietpartij tussen Hells Angels en Bandidos.

Vóór zijn verblijf in de open gevangenis van Euskirchen zat Ö. in de gesloten gevangenis in Remscheid, en in Rheinbach. In juni zou hij geheel op vrije voeten komen.

In 2019 werd het Keulse chapter van de Bandidos waar Ö. president was uit eigen beweging ontbonden, om de druk in het conflict met de Hells Angels ‘van de ketel te halen’.

Motorclubs Hells Angels en Bandidos voerden een jarenlange gewelddadige strijd om het zeggenschap in de grotere steden in Noordrijn-Westfalen.

Sinds 2017 zijn er massale publieke confrontaties waarbij in meer dan tien gevallen geschoten is. De laatste jaren was het een stuk rustiger.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties