Opnieuw raak in Amsterdam. Derde geldautomaat opgeblazen in een maand tijd

Vanochten rond 05.00 uur is opnieuw een explosie geweest in Amsterdam. Dat gebeurde bij een geldautomaat aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-West.

Bewoners van een appartementencomplex schrokken zondagochtend rond 05:00 uur wakker van een enorme knal, gevolgd door meerdere kleine knallen. Een geldautomaat in het appartementencomplex aan de Pieter Calandlaan bleek tot ontploffing te zijn gebracht. Vlak daarna brak brand uit in het pand.

De politie laat weten dat er geen gewonden vielen en dat er sprake is van geluk. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie met een verkenningsrobot bleek dat er nog explosiegevaar was. Omliggende woningen werden daarom tijdelijk ontruimd. Inmiddels zijn de meeste bewoners weer thuis.

De pui van het pand ligt er helemaal uit. De constructie van het gebouw is gelukkig nog in orde, aldus de woordvoerder van de politie. Bij de bovengelegen woningen en naastgelegen winkels lijkt de schade vooralsnog mee te vallen. Het is niet duidelijk of de daders buit mee wisten te nemen. Er is nog niemand aangehouden.

Het is de zoveelste plofkraak in Amsterdam. In een maand tijd werden drie geldautomaten in Oost en Osdorp met zware explosieven opgeblazen. De roep om de automaten te verwijderen bij woningen klinkt steeds luider. Bewoners maken zich steeds vaker zorgen.

Het weghalen van bestaande geldautomaten bij woningen is niet makkelijk. De automaten zijn vergund en ‘kans op een plofkraak is geen intrekkingsgrond’, aldus een woordvoerder van de gemeente Amsterdam.

Ook zou een stad zonder geldautomaten op straat ‘niet wenselijk’ zijn, omdat mensen over contant geld moeten kunnen beschikken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Ik lees nergens of er buit is gemaakt of niet?