Opnieuw Nederlander verdacht van plan ontvoeren Belgische minister

De 22-jarige Lorenzo B. wordt ervan verdacht een aansturende rol te hebben gehad bij het plannen van een ontvoering van de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Dat meldt het Parool. In deze zaak zitten er al vier andere Nederlandse verdachten vast.

Lorenzo B. werd op 15 december, op verzoek van de Belgische autoriteiten, aangehouden in de woning van zijn moeder. Donderdag diende de zaak van zijn overlevering in de rechtbank in Amsterdam.

In Belgische media wordt gesuggereerd dat de opdracht voor de ontvoering van minister Van Quickenborne mogelijk afkomstig is van de Vlaamse crimineel Flor Bressers. Hij geldt als een zakenpartner van de Nederlander ‘Bolle’ Jos Leijdekkers, die op de Nationale Opsporingslijst van de Nederlandse politie staat.

De zaak kwam aan het licht nadat op 22 september vorig jaar de politie drie mannen in een Nederlandse Renault Clio in Kortrijk controleerde. Een vierde man kwam op dat moment aangelopen. Het viertal bleek afkomstig uit de regio Den Haag. Omdat er niets strafbaars werd aangetroffen, mochten de mannen hun weg vervolgen.

Een dag later werd de Belgische politie gebeld door een buurvrouw van minister Van Quickenborne. Haar oprit werd geblokkeerd door een Renault Megane met Nederlandse kentekenplaten. Het voertuig bleek gestolen. Toen de politie daarop de auto controleerde, werden een machinegeweer, twee pistolen, benzine en spanbanden gevonden.

De vier mannen werden in Den Haag daarop alsnog aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot ontvoering, wapenbezit, poging tot gijzeling en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het viertal is inmiddels uitgeleverd.

De rechtbank doet op 19 januari uitspraak in de zaak.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gangsta

Bolle Jos is baas

Martin

Kwestie van tijd en hij wordt gepakt. Het is onmogelijk om voor altijd te verstoppen. Helemaal als ze je verdenken van het ontvoeren van een minister.