Opnieuw levenslang voor Iliass K. voor rol bij drie liquidaties

Amsterdammer Iliass K. heeft ook in hoger beroep levenslang gekregen voor zijn betrokkenheid bij drie liquidaties in 2014 en het voorbereiden van een poging tot moord. Begin 2022 legde de rechtbank de 36-jarige Amsterdammer al dezelfde straf op.

Het gerechtshof van Amsterdam vindt dat het bewezen is dat Iliass K. drie liquidaties aanstuurde. De moord op Alex Gillis in Zaandam (februari 2014), de ‘vergismoord’ op de onschuldige huisvader Stefan Regalo Eggermont in Amsterdam (juli 2014) en de liquidatie van Massod Amin Hosseini in Amsterdam (september 2014). Ook was hij volgens het hof nauw betrokken bij het voorbereiden van een nooit uitgevoerde aanslag op een neef van Gillis.

Eerder omschreef de rechtbank zijn gedrag als “meedogenloos, huiveringwekkend, nietsontziend en gewetenloos”. “Macht, wraak en status waren kennelijk meer waard dan een mensenleven”, zei het hof over de criminele bende waar K. lid van was.

K. werd in april 2018 opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Gillis. Hij werd in januari 2022 veroordeeld en stapte kort daarna met vier medeverdachten naar het hof.

Iliass K. bekende dat hij deel uitmaakte van een bende en wist van de moordplannen, maar hij zei dat hij geen actieve rol had gespeeld bij de liquidaties.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Said

Die rechters in NL zijn echt ziek. Altijd roepen ze hoe wreed het is dat een verdachte niet praat en geen spijt toont en geven ze je mede om die reden max. Praat je wel, dan zeggen ze nu weet ik zeker jij bent het, krijg je weer max en je eigen woorden gaan altijd tegen je gebruikt worden en zaak word nooit heropend want je hebt zelf gezegd je bent schuldig. En sco wat je ook zegt zullen zeggen je hebt niet achterste van je tong laten zien. Doe je het wel, krijg je opnieuw zelfde te horen en weer max. Les voor iedereen in NL. Wees man en praat niet, wat er ook is, anders word je dubbel genaaid. Medelijden hebben ze nooit met je en je word alleen maar gebruikt.