Opnieuw geweldadige poging tot horlogeroof in Amsterdam

In Amsterdam zijn twee personen dinsdagavond slachtoffer geworden van een poging tot horlogeroof. Het voorval gebeurde op de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Een van de twee slachtoffers werd daarbij geslagen en moest gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Iets na 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er een poging tot straatroof had plaatsgevonden op de Cruquiusweg. Eenmaal ter plaatse bleek dat twee slachtoffers op een parkeerplaats door twee mannen waren aangesproken en bedreigd.

De daders hadden het waarschijnlijk op het exclusieve horloge voorzien van een van de twee slachtoffers. Hij werd bij de overval op zijn hoofd geslagen met een hard voorwerp.

De overval mislukte echter, waarna de twee daders er vandoor zijn gegaan op een scooter in de richting van de Zeeburgerdijk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hen. De recherche en forensische opsporing hebben na de overval ter plaatse onderzoek gedaan. Het slachtoffer dat werd geslagen, is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het is de tweede roofoverval in amper twee weken tijd waarbij overvallers het hebben voorzien op een duur horloge. Twee weken geleden werd bij een gast op het terras van restaurant Ferilli’s in de Beethovenstraat een pistool op zijn hoofd gezet. “Hij zei: ‘Geef me je horloge, anders schiet ik je door je hoofd.’

De overval(len) zorgen voor onrust onder horlogeliefhebbers. Veel eigenaren van exclusieve horloges zeggen de klokjes alleen nog thuis of op kantoor te willen dragen, uit angst om overvallen te worden.

De horloges zijn gewild, omdat er steeds minder cash geld voorhanden is bij bijvoorbeeld winkels of tankstations.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Ik vraag mij af wat je tegenwoordig aan een mooie klokie hebt als je het toch maar beter niet kan dragen.

Hans

Thuis dragen