Opnieuw explosie op onrustige Crooswijkseweg in Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag om 2.30 uur is opnieuw een explosief afgegaan op de Crooswijkseweg in Rotterdam. Doelwit was een pand van een toko. Er raakte niemand gewond.

De Rotterdamse politie stelt dat het een wonder is dat er nog geen doden of zwaargewonden zijn gevallen bij de vele aanslagen van de afgelopen tijd.

In Rotterdam zijn dit jaar tot nu toe al 49 ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld. Dat zijn er al net zo veel als heel vorig jaar.

De onderzoeken van de politie worden gefrustreerd door de zwijgcultuur. Verdachten, maar ook getuigen en doelwitten houden hun kaken stijf op elkaar, laat de politie weten aan de Telegraaf.

„Als slachtoffer heb je altijd de politie achter je staan, maar we merken dat die niet altijd openheid van zaken geven. Wellicht uit angst of omdat ze zelf iets te verbergen hebben. Daardoor kan het zijn dat slachtoffers ook subjecten van onderzoek worden.”

De politie ziet bij zeventig tot tachtig procent van de aanslagen dat er een crimineel conflict op de achtergrond speelt.

„Het lijkt wel een nieuwe manier om mensen onder druk te zetten. Dat er onschuldige bewoners zijn, nemen ze op de koop toe. Het is meedogenloos.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feyenoord

Ze dagen hier letterlijk de politie uit. Kwestie van tijd en ze zitten vast en zielig voor de rechter dat ze niet wisten wat ze deden.

Roffa

Ahaha gasten zijn kk lijp daaro

Anoniem

Iemand opgepakt weer, goed werk!

Rotterdam

Het komt steeds dichterbij

Minky

En opnieuw raak. Hard straffen die gasten. Dom om te weten waar ze mee bezig zijn.